Rezultatele proiectului Euroturism- Calificare în industria turismului! au fost anunțate în cadrul conferinței finale, la Piatra Neamț

 

IMG_2411Luni, 21 decembrie 2015, a avut loc la Piatra Neamț, la Camera de Comerț și Industrie, conferința finală a proiectului, EUROTURISM – Calificare în industria turismului!, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Perioada de implementare a proiectului a fost aprilie-decembrie 2015, iar regiunile de implementare au fost Nord Est, Sud – Muntenia și București Ilfov

EU-Rom Training and Consultancy a avut ca parteneri în proiect Camera de Comerţ şi Industrie Prahova (ca partener naţional) și Aitoliki Anaptyxiaki  (Partener transnațional). Valoarea totală a proiectului este de 3,902,238.75 RON.

În cadrul acestei conferințe finale, s-au anunțat rezultatele proiectului, care au fost excelente, peste cifrele așteptate.

Scopul proiectului este promovarea beneficiilor formării profesionale în rândul a 400 de angajați ai intreprinderilor/instituțiilor din sectoarele economice incluse în direcțiile actuale de politică industrială în vederea imbunatățirii accesului acestora la programele de formare profesională continuă în domeniul industriei turismului.

Obiectivele specifice ale proiectului Euroturism- Calificare în industria turismului! au fost umătoarele:

  • – Informarea forței de muncă active din județele fost – industrializate din regiunea Sud-Muntenia, regiunea Nord-Est si București-Ilfov și cu privire la oportunitățile și beneficiile participării la programe de formare profesională continuă;
  • – Furnizarea unui pachet de cursuri de calificare unui număr de 350 de angajați în domeniul industriei turismului;
  • – Acordarea de subvenții unui număr de 350 de angajați;
  • – Calificarea a 200 de persoane care au domiciliul în orașele foste industrializate;
    – Schimb de experiență prin organizarea a 3 vizite /premiu cu durata de 7 zile în Grecia (pentru un număr de 60 angajați absolvenți ai programului de calificare care au avut cele mai bune rezultate în urma cursurilor de calificare).

Rezultatele proiectului au fost foarte bune, depășind previziunile, după cum urmează:

406 persoane recrutate în grupul țintă din regiunile Nord Est, Sud – Muntenia și București Ilfov;

343 persoane participante la cursurile de formare profesională, desfășurate la standarde de înaltă calitate; pentru agent de turism/ghid și ospătar-bucătar

337 persoane calificate, din care 254 persoane – Agent de turism – Ghid, 56 persoane – Bucătar, 27 persoane – Ospătar

68 persoane participante la vizita de studiu în Grecia: din care 46 participanți de la cursul de Agent de turism – Ghid + 4 experți și 16 participanți de la cursurile de Bucătar/Ospătar + 2 experți.

Proiectul a beneficiat de 6 evenimente de promovare: la Piatra Neamț, Roman, Sinaia, Ploiești, București (2 evenimente).

S-a realizat în cadrul proiectului un website al proiectului (www.euro-tourism.ro) cu toate informațiile necesare cu privire la activitățile derulate în cadrul proiectului, cu știri despre cursuri, fotografii și suporturi de curs.În cadrul conferinței finale s-au prezentat aceste rezultate.
Elena Miron, director general al Camerei de Comerț și Industrie Neamț a prezentat impactul pe care acest program l-a avut în zona Nord-Est.
De asemenea, s-au evidențiat în cadrul evenimentului de încheiere și rezultatele obținute în județul Prahova, în cadrul proiectului.
Ana Ciobanu, una din participantele la vizita de studiu din Grecia a explicat participanților la conferință un feed-back direct despre cursurile pe care le-a urmat și despre vizita de studiu.

Compania EU-ROM Training & Consultancy SRL, a fost înființată în martie 2009, în București. Scopul companiei este de a oferi servicii educaționale și de consiliere pentru sectorul public și privat, ajutând la îmbunătățirea productivității și a eficienței forței de muncă. Integrarea deplină a României în Uniunea Europeană și accesul la resursele financiare sunt o mare oportunitate pentru proiectarea și punerea în aplicare a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și a resurselor umane. Compania are 9 angajați permanenți și a dezvoltat o rețea de colaboratori externi, în funcție de nevoile proiectelor pe care le gestionează. De la înființare și până în prezent, EU-ROM a înregistrat o tendința crescătoare în ceea ce privește cifra de afaceri, experiența în coordonarea și gestionarea proiectelor, având reputația unei companii de încredere pe piața relevantă din România.

Puteti vizualiza prezentarea rezultatelor proiectului la urmatoarele linkuri:

Prezentarea impactului proiectului 153975

prezentare Piatra Neamt 21.12.2015_CCI PRAHOVA