Informatii despre subventii

 

Home Forums Forum Informații despre subvenții Informatii despre subventii

This topic contains 5 replies, has 2 voices, and was last updated by  admin 3 years, 3 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #671

  admin
  Keymaster

  În materialul informativ al proiectului, pe care l-am distribuit, am menționat că valoarea subvenției pentru participanții la programul de agent de turism va fi de până la 1700 lei (vor fi acordate sume de până la 1700 lei). Această sumă a fost calculată pe baza de 25 de participanți per grupă. Dar datorită unui interes foarte mare din partea participanților s-a ridicat numărul participantilor la 28 persoane per grupa, care este numărul maxim permis.
  Astfel, fiecare din partenerii proiectului, EU-ROM-ul și CCIPH, au avut o sumă disponibilă în bugetul lor, pentru numărul de participanți care au fost în responsabilitatea fiecăruia.
  Acesta este motivul pentru valoarea diferită a subvențiilor (1400 si 1295).
  În cele din urmă, în mod normal, ar trebuie sa fie primite toate subvențiile de către participanți.
  Dacă cineva nu primește subvenția, vă rugăm să ne contactați direct.

  #672

  Popescu Cristina

  interesant s-a gasit si scuza cea mai plauzibila doar cei care au fost in grupele de la CCI Ploiesti au luat mai putin si culmea grupele au fost de 27 si 26 de pers asta informativ nu de 28 de cat spuneti, dar asta este macar nu va documentati bine cand afirmati ceva.

  #673

  Ionescu Mihai Cristian

  Explicatii jenante.

  1) Atentie: Cele doua grupe ale CCI au avut 26 si 27 de participanti. Subventia a fost de 1295 Lei/cursant la fiecare grupa.
  Grupa EU-ROM a avut 28 de cursanti (douazecisiopt), cu o subventie de 1400 Lei/cursant.

  2) a. La evenimentul tinut cu ocazia deschiderii oficiale a cursului, cand se stia numarul de cursanti, s-a anuntat o subventie de pana la 1700 Lei/cursant.
  Intrebare: Ce conditii trebuiau sa fie indeplinite pentru a se acorda 1700 Lei/cursant (concret, cati cursanti trebuiau sa fie pentru aceasta suma)? Iar daca pentru suma de 1700 lei grupa trebuia sa aiba maxim 10 participanti (un numar ales aleatoriu, ca exemplu) de ce in momentul deschiderii cursului cand, repet, se stia exact numarul de participanti, a fost anuntata tot suma maxima de 1700 Lei?
  b. Din informarea postata mai sus inteleg, poate gresit, ca suma de 1700 Lei a fost calculata la 25 de participanti/grupa: “”la programul de agent de turism va fi de până la 1700 lei (vor fi acordate sume de până la 1700 lei). Această sumă a fost calculată pe baza de 25 de participanți per grupă””
  Daca s-a facut calculul initial pentru 25 pers. cu 1700 Lei apoi, din cauza suplimentarii cu 3 pers. subventia a ajuns 1295 lei, asta presupune ca cei 3 cursanti au scazut subventia fiecarui participant din cei 25, cu suma de 405 Lei. In total 405 Lei X 25 pers = 10.125 Lei
  Suma de 10.125 Lei ar presupune cheltuieli cu cei 3 participanti suplimentari, dar cheltuielile cu organizarea sunt aceleasi, fie ca vorbim de 25 sau 28 pers.
  Sala a costat tot atat, profesorii au fost remunerati tot la fel.
  Cheltuiala cu cei 3 a fost doar 1295 Lei X 3 pers = 3885 Lei plus alte cheltuieli marunte cu tiparirea unor diplome, un pix in plus etc.

  Oricum, tot ce am scris mai sus e doar palavrageala. Totul se reduce la urmatoarea chestiune:
  Grupa EU-ROM POSDRU/182/2.3/S/153975, cu 28 participanti, a primit 1400 Lei/participant, iar grupa CCI de 26 participanti, a primit 1295 Lei/participant.
  De ce?

  #674

  Popescu Cristina

  i-ai blocat , acum coc un raspuns cat mai plauzibil

  #675

  admin
  Keymaster

  Stimata Doamna Popescu/Stimate Domnule Ionescu,
  Va raspundem astazi, in prima noastra zi lucratoare, referitor la postarea dlui Ionescu din ziua de vineri, 8 ianuarie 2016. Asadar, doamna Popescu, nu ne-am “blocat”.
  Intrucat se pare ca nu ati fost multumiti de primul nostru raspuns, revenim asupra subiectului in cauza cu o analiza detaliata:
  -Societatea Eu-Rom a avut in responsabilitatea sa 8 grupe agent de turism-ghid (Prahova, Bucuresti, Neamt), cu un numar mediu de participanti 25,73 per grupa/24,25 in cazul celor care au promovat examenul final. Subventiile sunt acordate doar celor care au promovat examenele.
  -Atat Eu-Rom cat si CCIPH au impartit bugetul total pe care l-a avut fiecare in vederea acordarii subventiilor pentru participanti.
  -Subventiile au fost platite direct de catre POSDRU prin Trezorerie. Eu-Rom si CCIPH au avut responsbilitatea supravegherii din punct de vedere tehnic a efectuarii platilor. Nu au avut absolut niciun castig financiar din retinerea banilor.

  Concluzii
  Nu toleram dubii cu privire la gestionarea corecta a proiectului, avand in vedere ca respectam intru totul legislatia si regulamentul autoritatilor nationale (CNDIPT, POSDRU), fata de care avem responsabilitate si de catre care suntem verificati.
  In prima Dvs. comunicare cu noi ne-am fi asteptat mai intai la un “multumesc” catre POSDRU si in mod special fata de personalul Eu-Rom si al CCIPH, care au lucrat din greu pentru Dvs.
  Consideram ca tonul intrebarilor Dvs. si suspiciunea pe care o exprimati dau dovada de o mare ingratitudine avand in vedere avantajele de care ati beneficiat in cadrul acestui proiect si intrucat banuim ca scopul Dvs. este acela de a ne denigra, va rugam ca de acum inainte sa fiti mai atenti.

  #687

  admin
  Keymaster

  Stimati colegi de platforma,

  In urma postarilor pe acest forum am avut o discutie directa cu Dl.Ionescu Mihai ,prin care am raspuns punctual la intrebarile si nelamuririle dansului legate de derularea proiectului nostru.Dl Mihai Ionescu m-a asigurat ca a inteles demersurile facute de noi si sper ca vom putea colabora si in viitor ca buni vecini ce suntem. Pentru ca principala problema ridicata a fost cea a calcularii subventiilor vreau sa lamuresc pentru toti cei care intra pe forum cum s-a ajuns la suma de 1295 lei care a fost primita de fiecare participant din cele doua grupe de Agent turism ale noastre . Bugetul proiectului a fost de 70000 lei (1400 lei X50 participanti), noi am avut 54 de participant care au finalizat cursul si au avut drept de subventie,deci suma de 70000 lei din buget s-a impartit la 54 persoane ,rezultand suma de 1295 lei(cu rotunjire) care a fost data.

  In speranta ca m-am facut inteleasa, va multumesc inca odata pentru colaboarare si va doresc sa beneficiati din plin de cursurile absolvite.

  La multi ani si mult succes!

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.